Evenimentul s-a desfășurat în incinta Promenada Mall, bucurându-se de un număr mare de copii alături de părinți, bunici și alți insoțitori.
Copiii participanți în concurs au fost în număr de 592 proveniți din 33 de școli din Județul Mureș, evenimentul a debutat cu seminarul pe temă de sănătate în alimentație susținut de asist.univ. şi președinte ARoND, d-na Ruța Florina.
Ne-am bucurat de prezența artiștilor: clovnul Zurly, Morocănusul și Batistuță de la Junior Party Club care au întreținut atmosfera veselă şi dinamică în rândul copiilor şi nu numai.
Programul a fost structurat pe patru ateliere la care au participat atât copiii cât şi părinţii astfel:
1. “Uite ce mare am crescut” – măsurarea înălţimii, greutății corporale şi indicele de masă corporală.
2. “Ghicește mirodenia” – participanții au avut de identificat mai multe tipuri de mirodenii şi au câştigat o mulţime de premii.
4. “Ştii şi câștigi”- participanții au fost solicitați să răspundă corect la 3 întrebări legate de stilul de viață pentru a obține premii.
5. Pictură pe față – realizată cu ajutorul elevelor Câmpean Alexandra şi Samartean Carmen de la Liceul de Artă, Tg. Mureș.
Lucrările au fost jurizate de către d-na prof. Verr Renata Claudia şi d-na prof. Kolumban Kantor Zita şi de asemenea membri CSDN.
Evenimentul s-a încheiat cu decernarea premiilor astfel: premiul special a fost oferit copiilor din Complexul de case de tip familial din Sâncraiul de Mureș, diploma de merit Colegiului “Unirea” şi “Europa” a căror elevi au participat în număr mare, 38 de premii pe diferite categorii de vârstă şi în funcție de tipul de redare artistică (pictură, modelaj, grafică, colaj, tehnică de prelucrare a imaginii computerizate) şi diploma de participare fiecărui elev implicat în concurs.
Desfăşurarea acestui proiect s-a realizat cu sprijinul: Catedrei de Nutriție comunitară şi Igiena alimentelor din cadrul Universitatii de Medicinã şi Farmacie Târgu Mureş, Inspectoratul Şcolar Județean Târgu Mureş şi de asemenea Asociația Română de Nutriție şi Dietetică.
Aducem mulțumiri tuturor cadrelor didactice şi elevilor care au participat cu lucrări artistice; Membrilor juriului: d-na prof. Verr Renata Claudia, d-na prof. Kolumban Kantor Zita si membrilor CSDN; Catedrei de Nutriție comunitară şi Igiena alimentelor din cadrul Universitatii de Medicinã şi Farmacie Târgu Mureş, Inspectoratului Şcolar Județean Târgu Mureş şi de asemenea Asociației Române de Nutriție şi Dietetică.
Mulțumim sponsorilor noștri: 3M România, editura “Viață şi Sănatate”, Promenada Mall şi de asemenea colaboratorilor: dl.Toth Csaba – fotografie, dl.Adrian Țepes – sonorizare și spot audio, artiștilor: clovnul Zurly, Morocănusul şi Batistuță, elevelor Câmpean Alexandra şi Samartean Carmen şi nu în ultimul rând, mulţumim tuturor membrilor CSDN şi studenților voluntari care au fost implicați în realizarea acestui eveniment.
În perspectivă ne dorim o abordare bianuala a proiectului pentru educarea populației asupra unui stil de viaţă mai sănătos.

Link Video:  https://www.youtube.com/watch?v=n7nVCEl0juQ#t=3144

Link pagina Facebook CSDN( Clubul Studentesc de Dietetica si Nutritie) : https://www.facebook.com/csdn.umf

Categories: Anunțuri