În atenția dieteticienilor

Dragi colegi,

Așa cum majoritatea dintre voi știți, ne luptam în continuare cu demersul legislativ al recunoașterii profesiei de dietetician. A fost o perioadă lungă de timp, din 2015 și până la începutul acestui an, când la solicitărilor noastre repetate de finalizare a normelor de aplicare a legii 256/20015, fie ni s-au cerut alte modificări ale normelor fie ni s-au dat alte termene de definitivare a lor.

Acum, consider că suntem mai aproape ca oricând de atingerea obiectivului nostru. La începutul anului, Ministerul Sănătății, a lansat un nou proiect legislativ, care a înglobat și reglementarea legislativă a profesiei noastre și anume  Legea profesiilor medicale din România. ARoND a fost implicată în această activitate, care a constat în întâlniri la Ministerul Sănătății pentru discuții și ulterior în modificări de conținut a legii.

Speranța mea este ca finalizarea completă a acestui proiect să aibă loc foarte curând, într-o formă foarte corectă de reglementare a profesiei. În acest scop ni s-a cerut o baza de date a tuturor dieteticienilor absolvenți și membrii ARoND. Prin urmare, apelez la voi, toți dieteticienii membrii ARoND sau doritori de a deveni membrii, să sprijiniți activitatea asociației din această perioadă, astfel încât interesele noastre comune să fie cât mai bine reprezentate. Pe de o parte, pentru actualizarea datelor, este nevoie de o copie de buletin a fiecărui membru iar pe de altă parte este mare nevoie de achitarea cotizației de către toți membrii asociației.

Pe perioada, când nu am avut rezultate concrete ca urmare a demersurilor noastre, nu s-a insistat pe achitarea taxei de membru, dar acum generarea de noi cheltuieli, ca urmare a achiziționării de servicii de avocatură din partea ARoND, face ca acest lucru să fie necesar. Doar așa vom putea să parcurgem și ultima etapă până la finalizarea normelor pentru noul format al legii. Vă rog să acordați importanță mesajului și să înțelegeti că acum am ajuns la o etapă care nu poate fi parcursă fără contribuția noastră comună.

Pe adresa scrisă mai jos veți putea vizualiza o primă declarație a D-nei Ministru al Sănătății, Sorina Pintea, privind noua lege, care ne vizează și pe noi dieteticienii: https://www.dcnews.ro/legea-profesiilor-medicale-sorina-pintea-anunt-de-ultima-ora_620046.html

Cotizația pe anuală de 100 lei, poate fi plătită integral sau în două rate, în cele două luni rămase până la sfârșitul anului, în contul: ASOCIAȚIA ROMÂNĂ DE NUTRIȚIE ȘI DIETETICĂ, RO13RZBR0000060014618641 deschis la Raiffeisen Bank (specificand numele si taxa de inscriere/cotizatie).

 

Cu gânduri bune,

Florina Ruța