Politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal – Notă informativă

SOLICITARE ACORD ȘI INFORMARE GENERALĂ CU PRIVIRE LA POLITICA NOASTRĂ DE PRELUCRARE ȘI STOCARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Vă mulțumim pentru încrederea cu care ați participat/colaborat în vederea organizării alegerilor de înființare a Colegiului Dieteticienilor din România

Pentru noi este esenţial să vă oferim protecția datelor cu caracter personal pe care ni le oferiţi. În ceea ce priveşte datele dvs. cu caracter personal, confidenţialitatea acestora este deosebit de importantă pentru noi.

CINE SUNTEM?

Asociația Română de Nutriție și Dietetică este o asociație neguvernamentală, fără scop lucrativ sau patrimonial, non-profit și independentă care funcționează în conformitate cu legile din România, cu sediul în Târgu Mureș, str. Aurel Filimon nr. 16, jud. Mureș, înregistrată la ANAF cu cod de înregistrare fiscală 30197789.

Scopul primordial al asociației este de a ajuta membrii asociației să atingă standardele profesionale europene, de a deveni lideri în nutriție și dietetică, contribuind la creșterea și optimizarea sănătății nutriționale a populației prin promovarea principiilor științifice curente de nutriție și dietetică și a unei alimentații sănătoase.

CARE ESTE SCOPUL ȘI TEMEIUL JURIDIC AL PRELUCRĂRII?

Având în vedere prevederile Legii 677/2001 privind protecția persoanelor la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestora – Regulamentul UE 2016/679 – datele cu caracter personal pe care ni le furnizați sunt și vor fi colectate și prelucrate de noi numai în scopurile pe care le vom prezenta în rândurile de mai jos. 

Formular de contact și abonare newsletter pe site-ul wwwnutritiedietetica.ro
Colectarea datelor cu caracter personal în acest caz, are scopul principal de a vă oferi informații cu privire la evenimentele noastre și modul de organizare, dându-ne posibilitatea de a vă contacta. 

Colectarea datelor cu caracter personal vor fi stocate pe perioada determinată, atât timp cât cererea d-voastră de adeziune la scopul asociației, este activă.

CE DATE PRELUCRĂM?

Pentru o comunicare eficientă, singurele date de care avem nevoie sunt: nume, prenume, adresa de domiciliu, adresa de e-mail, număr de telefon, loc de muncă. 

CINE ARE ACCES LA DATELE DVS.?

Vă aducem la cunoștință că în scopul comunicării, utilizăm următoarele servicii:

  1. SMTP (comunicare email) – adresa de e-mail;
  2. Servicii newsletter – adresa de e-mail, nume, prenume, număr de telefon;
  3. Servicii de trimite SMS – numărul de telefon;
  4. Servicii de curierat/poștă – nume, prenume, adresa de e-mail, număr de telefon, adresă;

CARE SUNT DREPTURILE DVS.?

În calitate de persoană vizată, aveți următoarele drepturi:

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor şi de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea sau restricționarea datelor, precum și dreptul de a fi informat și de a mă opune cu privire la deciziile luate în mod automat pe baza unui sistem de prelucrare automată sau profilare pe baza datelor cu caracter personal.

Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la sediul asociației sau pe adresa de email contact@nutritiedietetica.ro.  De asemenea, vă este recunoscut în orice situație, dreptul de a vă adresa justiţiei.

 

CUM AVEȚI ACCES LA DATELE DVS.?

Pentru orice întrebări sau cereri referitoare la datele cu caracter personal pe care ni le-ați transmis, inclusiv în vederea exercitării drepturilor pe care le aveți, astfel cum sunt acestea menționate în cadrul secțiunii anterioare, ne puteți contacta la adresa de email: contact@nutritiedietetica.ro.

Totodată menționăm că prin prezența Dvs. la evenimentele ASOCIAȚIEI ROMÂNE DE NUTRIȚIE ȘI DIETETICĂ  vă exprimați acordul de a apărea în înregistrările Video și Foto al căror conținut poate fi utilizat în mediu online (site-ul oficial www…..ro) și mediu public (afișe, reclame, etc)

Precizăm faptul că prin acceptarea acestui acord, datele Dvs. personale vor fi prelucrate de ASOCIAȚIA ROMÂNĂ DE NUTRIȚIE ȘI DIETETICĂ conform prezentei Politici de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal. 

 

Termeni și Condiții de Utilizare

  1. Generalități

Vă rugăm citiți cu atenție următorii termeni și condiții de utilizare și următoarele clauze de exonorare de răspundere înainte de a folosi acest website. Prin utilizarea acestui website vă supuneți Termenilor și Condițiilor de Utilizare. Dacă nu sunteți de acord cu acești termeni nu aveți dreptul de a folosi acest website.

Asociația Română de Nutriție și Dietetică  își rezervă dreptul, ca la orice oră, să modifice, altereze sau actualizeze acești termeni și condiții de utilizare iar dumneavoastră, ca și utilizator, trebuie să vă supuneți acestor modificări, alterări sau actualizări. Vă rugăm să verificați acești termeni periodic.

Dacă aveți întrebări legate de acești termeni și condiții, vă rugăm să ne contactați pe adresa de email: contact@nutritiedietetica.ro / florinaruta24@gmail.com.

  1. Drepturi de autor

Toate materialele întânite pe acest website aparțin Asociația Română de Nutriție și Dietetică. Dumneavoastră puteți viziona conținutul acestui website pe ecran însă nu aveți dreptul de a copia, reproduce, republica, posta, difuza, transmite sau folosi acest conținut decât cu scop  non-comercial, personal sau educațional. De asemenea, dumneavoastră vă angajați să nu adaptați, alterați sau creați nici un conținut derivativcelui prezentat pe acest website decât în scop non-comercial, personal sau educațional. Orice altă ultizare a conținutului acestui website necesită permisiunea specială a Asociației Române de Nutriție și Dietetică.

  1. Date personale

Asociația Română de Nutriție și Dietetică nu va colecta prin acest website nici o informație cu caracter personal care ar putea să vă identifice (ex. nume, adresă, număr de telefon, e-mail), cu excepția celor oferite de dumneavoastră în mod voluntar.

În acest caz, datele vor fi folosite de către noi pentru a administra cererea/donația dumneavoastră și pentru a vă putea informa legat de serviciile, activitățile și proiectele în legătură cu care ați solicitat informații.

Nu vom împărtăși informațiile dumneavoastră cu terțe părți în scopuri de marketing decât cu consimțământul dumneavoastră. Este posibil să împărtășim informațiile dumneavoastră cu terțe părți dacă:

  • aceste informații sunt necesare pentru buna funcționare a organizației noastre; sau
  • este necesar să protejăm organizația sau beneficiarii noștri; sau
  • este necesar să ne protejăm împotriva unor activități fraudulente actuale sau suspectate; sau
  • suntem obligați de lege să facem acest lucru; sau
  • avem consimțământul dumneavoastră.
  1. Drepturile dumneavoastră

Puteți, în orice moment:

  • solicita detalii sau chiar o copie a informațiilor personale pe care le deținem;
  • să vă retrageți acordul pe care l-ați furnizat anterior pentru prelucrarea datelor dumneavoastră personale;
  • solicita corectarea sau ștergerea informațiilor personale pe care le avem în legătură cu dumneavoastră;
  • solicita să restricționăm prelucrarea informațiilor dumneavoastră personale în anumite moduri; sau
  • obiecta prelucrarea specifică a informațiilor dumneavoastră personale.
  1. Cât timp păstrăm datele dumneavoastră personale

Păstrăm informațiile personale doar atât cât este rezonabil legal sau pentru buna funcționare a organizației.

În stabilirea perioadelor de păstrare a datelor, Asociației Române de Nutriție și Dietetică ia în considerare reglementările privind protecția datelor, legislația locală, obligațiile contractuale și așteptările și cerințele bazate pe natura relației cu Asociația Română de Nutriție și Dietetică.

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *