În săptămâna 6-13 iulie, 9 studenți de la specializarea Nutriție și Dietetică din cadrul  UMF Tîrgu Mureș reprezintând toți ani de licență și master împreună cu 45 de studenţi din Franţa, Slovacia, Republica Moldova şi România au participat, la cea de-a patra ediţie a Universității de Vară „Boost your Entrepreneurship Skills in Transylvania” (BEST), un demers educaţional unic în România. Proiectul BEST a fost inițiat acum patru ani de către Universitatea „Petru Maior” (UPM) Tîrgu-Mureş şi Universitatea din Strasbourg.

            Ca și obiectiv acest proiect urmărește să dezvolte tinerilor spiritul antreprenorial și dezvoltarea colaborării interdisciplinare. În afară de Dietetică, numeroase alte discipline au fost reprezentate cum ar fi: inginerie, chimie, biologie, economie și management.

Tema de bază al acestei ediții a fost „Comori din Natură”.

            Timp de două zile studenții împreună cu profesori coordonatori au vizitat mai multe afaceri locale din județul Mureș, cum ar fi plantație de coacăze, fabrică de ceai, fabrică de mănuși, fermă de apicultură etc.

            După cele două zile de vizite, au urmat trei zile foarte intense de workshop-uri la sfârșitul  cărora, pe data de 12 iulie, studenţii trebuiau să prezinte un model de afacere, în fața unui juriu internațional format din cadre didactice (încluzând Conf.dr. Monica Tarcea – Decan al Facultății de Medicină UMF Tîrgu-Mureș) oameni de afaceri și bancheri, plecând de la o idee legată de tematica acestei ediţii „Comori din Natură”.

            În cadrul workshop-ului sau născut șase proiecte,( și numeroase prietenii), dezvoltate de tot atâtea echipe. Patru din cele șase echipe aveau și dieteticieni în echipă și ideea de bază a afacerii era legată de domeniul nutriției.

            Pentru studenții de Dietetică, proiectul BEST a fost o experiență unică, reușind să-și fructifice cunoștințele dobândite în cadrul facultății într-o manieră complet nouă.  Prin prezența lor și prin faptul că patru din cele șase proiecte sau axat pe Nutriție au reușit să atragă atenția pe existența și importanța acestei discipline relativ nouă în România.

Speranța noastră este că participarea studenților de la Nutriție și Dietetică în viitoarele proiecte BEST va deveni o tradiție.

Florina Daniela Ruţa
Preşedinte ARoND

 

best best2